Wie zijn wij?

The Peppermint Company is specialist in pepermunt, zoetwaren en chocolade in promotionele verpakkingen. Wij leveren aan bedrijven die handelen in promotionele producten.

Onze producten zijn allemaal voorzien van verpakkingen die zich lenen voor het uitdragen van een logo of reclameboodschap. We mogen ons marktleider in promotioneel snoepgoed noemen.

The Peppermint Company telt 58 medewerkers.

The Peppermint Company is onderdeel van Promocorp. Promocorp bestaat uit 5 bedrijven, elk gespecialiseerd in hun eigen promotionele producten.  

 

Wat doen wij?

Zoals de naam al doet vermoeden, is de productie van het "lekkerste pepermunt van Nederland" één van de belangrijkste pijlers onder ons bedrijf. Dit pepermunt wordt volgens de BRC certificering geproduceerd.

Naast pepermunt leveren wij allerlei soorten snoep en chocolade. Van glazen potten met suikerhartjes tot jute zakjes met pepernoten en chocoladerepen met een eigen wikkel.

Het grootste deel van de werkzaamheden zoals printen, etiketteren, labelen en vouwen en plakken doen we in eigen huis. Hierdoor zijn we flexibel, zijn de levertijden kort en beperken we het aantal transportbewegingen.

Het verpakken gebeurt deels machinaal en deels met de hand. Voor het handmatige verpakkingswerk werken we samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze groep medewerkers wordt door ons professioneel begeleid. Hiervoor ontvingen wij in 2013 als één van de eerste bedrijven het WerkPakt keurmerk.

HACCP

Wij werken conform het HACCP-systeem. HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) is een voedselveiligheidssysteem. HACCP valt onder de Europese wetgeving. Daarnaast laten wij alle processen en de productieruimtes twee keer per jaar auditen door Precon.

Ons pepermunt wordt volgens de BRC norm geproduceerd. De BRC norm bevat verschillende kwaliteitseisen op het gebied van voedselveiligheid, productie en omgeving en gaat nog een stap verder dan HACCP.

Daarnaast worden wij jaarlijks gecontroleerd door de Voedsel- en Waren Autoriteit.

   

Brancheverenigingen

The Peppermint Company is aangesloten bij brancheverenigingen in Nederland (PPP), België (BAPP) en Duitsland (GWW).